Taimne Teisipäev käis ühel ilusal esmaspäeva õhtul külas Trip Cafe restoranis, et sukelduda uute põnevate maitsete maailma. Olgu etteruttavalt mainitud, et üllatusi ja põnevust jagus palju.
Epico Bolo Levedo friikatega
Bolo Levedo sai, muhammara kreem, grilltomat, marineeritud kurk, veganjuust, lambsalat, krõbe sibul, falafel
Bolo Levedo õrnalt magus sai koos maitseküllase sisuga moodustab suurepärase burgeri moodi väljanägemisega eine. Kahe pooliku kukli vahel olevad grilltomat, marineeritud kurk, juust, lambsalat ja falafel koos muhammara ehk röstitud paprika ja kreeka pähkli määrdega mõjuvad uudselt, endal ei tuleks säärane kombinatsioon mõttessegi, kuid sellegipoolest töötavad valitud toiduained koos väga hästi. Üks toob esile teist, lisaks õrn hapukas noot, mis tasakaalustab Portugalist pärit retsepti järgi valmistatud saia magusust. Nii palju maitseid ühes taldrikutäies! Lisandiks on friikartulid koos kreemise kastmega ja kõrval veel ka krõbe praesibul – portsjon on mõnusalt suur, et selle võiks liigitada ka pearoogade alla!
Vana hea seene-trühvlipasta
Gluteenivaba pasta seene-trühvli koorekastmes porruga
Kellele ei meeldiks üks rammus koorene pastaroog?! Esimesena on tunda mõnusat juustust mekki – maitsepärm sobib väga hästi ja teeb oma tööd ideaalselt. Seened on samuti hästi õnnestunud, neil on mõnus konsistents, kõik on, nagu öeldakse, justkui umami ja hõrk, maitsed on paigas. Ka porrut on tublisti tunda, mis lisab kreemisele pastale värskust. Täpselt nagu roa nimi ütleb: vana hea seene-trühvlipasta! Meeldib isegi “mitte nii suurtele seenesõpradele”!
Trip-pita
Isevalmistatud pitasaia vahelt leiad muhammara, falafelid, paprika, maja salatisegu ja granaatõuna
Kui selle roa puhul võis ehk enne toidu lauda jõudmist oodata, et pitasaia puhul on tegemist pigem lihtsa ja kiire roaga, siis toidu saabudes jõudis see arvamus lausa paar korda muutuda. Esiteks rabab sööjat välimus, mis on väga isuäratav, ilus, kirgas ja värviline. Kui vaid silmadega saaks süüa, oleks kõht juba täis! Ja teiseks maitse! Esimene suutäis võttis enamiku maitsjatest kergelt sõnatuks. Vaid “vau!” kõlas kuskilt. Trip-pita on mahlane, ka selle vahel olev falafel, mis tihtipeale võib kuivavõitu välja tulla, ei ole seda sugugi. On tunda mõnusat vürtsikust, mis jõuaks sööjani justkui väikese viibega. Õrnalt hapukas muhammara kaste võlus sööjad täielikult ja kirsiks tordil oli loomulikult granaatõun!
Magusad banaanipannkoogid
Banaanipannkoogid – kõlab kui tavaline igapühapäevane hommikusöök… kuid on palju enamat! Esimese ampsuga läheb suus lahti justkui kaneelipidu! Koogid maitsevad nagu oleksid kohupiimaga valmistatud, nõnda hõrgud ja head. Pannkoogid ise on küll tugeva banaani- ja kaneelimaitsega, kuid siiski pigem neutraalsed, mitte liiga magusad. Taldriku põhjas olev siirup on see, mis suu mõnusalt magusaks teeb! Ja mainimata ei saa jätta ka toidu serveerimist. Otse köögist tulnud kuumad pannkoogid auramas ilusas kausikeses! Kui kokk jagaks vaid serveerimisnippe, saaks isegi kodus külalistele nõnda uhkelt magustoitu pakkuda!
Panna cotta
Õrnalt seksikas kirevilja-kookosekuppel vahtrasiirupis
Trip cafe panna cotta on täpselt selline, nagu nende enda menüüs olevas toidukirjelduses seisab – õrn ja seksikas. Võib küll mõelda, et kuidas saavad need kaks omadussõna kirjeldada mingit toitu, aga kui mingi roa kohta on need sõnad asjakohased, siis on see just Trip cafe panna cotta! Magustoit on tõesti kerge ja mahe, marjakaste sobib kreemise tekstuuriga imehästi, mis paratamatult, ja samal ajal üsna ootamatult, toob mõttesse toidu iseloomustamiseks sõna “sensuaalne”. Ja ka terved värsked mustikad lisavad kirevilja desserdile magusas vahtrasiirupis mõnusat mahlasust. Lõpus on õrnalt tunda kookospiima maitset. Väljanägemise poole pealt on ka panna cotta magustoit oma ägeda mustriga suurepäraselt õnnestunud.
Halvaa ja sorbett
Halvaa ja sorbeti kombinatsioon on uudne ja ootamatu, kuid vägagi nauditav. Pistaatsia pähklitega halvaa tummisus ja jäätise hapukus balansseerivad teineteist ja moodustavad suviselt värske magustoidu. Kalorijälgijate õnneks on ka rammus halvaa ja kerge sorbett omavahel enam-vähem tasakaalus! Tegemist on superlaheda ja originaalse desserdiga, sest väga tihti halvaad restoranide menüüs just ei näe. Väljapanek on samuti efektne!
Kõhud head-paremat täis oli aeg asuda koduteele. Mis võiks olla pärast õhtusööki parem kui üks mõnus jalutuskäik läbi vanalinna. Kui otsid uusi põnevaid maitseavastusi, siis kindlasti sea oma sammud Trip Cafesse – Väike-Karja 5, Tallinn.