2024 aasta parimad taimsed tooted on selgunud

  • 26 veebruar 2024

Üleriigiline kampaania Taimne Teisipäev selgitas juba viiendat korda välja aasta parimad taimsed tooted Eesti kaubanduses. Võidu võttis sel korral Bon’i maksamaitseline tofupasteet. 

Veebipõhise rahvahääletuse tulemusel on tänaseks selgunud hetkel enim populaarsed taimsed tooted kolmes kategoorias. Parim taimne lihatoode on Viči paneeritud taimsed kalamaitselised pulgad. Parim taimne piimatoode on Valio Oddlygood Dreamy sidruni-kaeradessert. Parim taimne avastus on Bon’i maksamaitseline tofupasteet.

Uuendusena selgitatati sel aastal esimest korda välja ka parim taimne roog kohviku- või restoranimenüüst. Võitjaks on VLND Burger VLND taimne juustuburger. 

“Bon Vegan’i jaoks on see absoluutselt kõige suurem rõõm, et Eestis südamega tehtud ning maailma avara pilguga silmas pidavad tooted saavad tarbijatelt sellise tagasiside,” kommenteerib võitu nende arendusjuht Karin Miller. “Seda, et meil on maailma parimad tarbijad, teame me küll juba 20 aastat, aga ikkagi – maani kummardus teile,” lisab Miller tänulikult. 

“Taimsete toodete sortiment Eesti kaubanduses on viimastel aastatel kõvasti kasvanud ning tooted on leinud oma koha Eesti elanike toidulaual. Ka tarbijate teadlikkus selles osas on oluliselt tõusnud. Taimsete toodete põhitarbijaskond on terviseteadlikud inimesed, kelle eesmärk on vähendada lihatarbimist, taimetoitlased moodustavad sellest vaid murdosa. Üha rohkem inimesi otsustab just taimseid tooteid oma lemmikroogadesse lisada,“ rõõmustab Taimse Teisipäeva kampaaniajuht Kristel Külmallik.

AASTA PARIMATE TAIMSETE  TOODETE EDETABEL 2024:

 Aasta parim taimne lihatoode

  1. Viči paneeritud taimsed kalamaitselised pulgad 
  2. Thormi taimne pasteet musta trühvliga
  3. Bon Vegan tofuviinerid

Aasta parim taimne piimatoode

  1. Valio Oddlygood Dreamy sidruni kaeradessert 
  2. Valio Oddlygood kaerajook
  3. Tere Deary kaera köögikreem 15%

Aasta parim taimne avastus 

  1. Bon Vegan maksamaitseline tofupasteet 
  2. Fazer karamelli minisaiake
  3. Gourmet Club sriracha hummus

Aasta Parim Taimne Roog

  1. VLND Burger VLND taimne juustuburger
  2. Veg Machine Mother Trucker burger
  3. Vapiano Crema No Pollo pasta

ÜLDVÕITJA (kõige enam hääli saanud toode): BON VEGAN maksamaitseline tofupasteet