Linaseeme ise on väike, kuid jõud temas on suur!
Linaseemned on ülivärtuslikud ja hinnatud seemned, mida kasutatakse erinevatel viisidel.
Seemneid on hea salatile, müslile, smuutisse lisada või niisama süüa. Linaseemnetest valmistatud õli on kõige parem tarvitada värsketes salatites või lisada toidule maitsenüansi andmiseks pärast toidu valmimist.
HUVITAV FAKT – linaseemneõli pudel on alati tumedamat tooni klaasist, sest see ei tohi kokku puutuda päikesevalgusega ning lisaks soovitatakse linaseemneõli pudelit hoida kapis. Lisaks ei tohi õli hoida soojas ega kuumutada, kuna õlis sisalduv oomega-3 rasvhappe oksüdeerub ja õlisse tekivad toksilised ained. Samuti ei soovitata kuumutada linaseemneid.
LINASEEMNEID TASUB SÜÜA, SEST NEED:
– takistavad kahjulike bakterite paljunemist ja liikumist soolestikus;
– aitavad regulaarse tarbimise korral vähendada põletikukoldeid kehas;
– aitavad hoida seedimist korras;
– on head abilised kõhukinnisuse puhul;
– on külpressitud õli või kuumutamata linaseemnetena väga rikkalikud A- ja E- vitamiini allikad;
– sisaldavad oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid, mis on omakorda kasulikud, sest:
– aitavad vähendada vere kolesteroolisisaldust;
– aitavad suurendada keha vastupanuvõimet haigustele.
TOITUMISALANE INFO
100 g linaseemnetes on: rasvu 42 g, süsivesikuid 29 g, kiudaineid 27 g, valku 18 g, kaloreid 534 kcal.
Täna me ei soovita Sulle ühtegi kindlat retsepti. Küll aga julgustame Sind linaseemnetega sõprust sobitama! Oma tervise heaks võiks iga päev smuutisse või hommikupudrule või hoopis müslile lisada supilusikatäie (jahvatatud) linaseemneid.