Bulgur

Täna tutvustame Sulle bulgurit, mis kindlasti ei ole pälvinud piisavalt tähelepanu! Bulgur on kuuma auruga töödeldud, kuivatatud ja purustatud täisteranisu, mis on populaarne Lähis-Idas, kus täidab sama rolli nagu meil kartul või riis. Bulgur on väga valgu- ja süsivesikuterikas ning seda kasutatakse pilaffides, pajaroogades, suppides ja pagaritoodetes. Bulgurit valmistatakse sarnaselt riisiga, ent selle tekstuur sarnaneb rohkem kuskussiga.

BULGURIT TASUB SÜÜA, SEST: 
– sel on kõrge mineraalainete (magneesiumi, mangaani ja raua, E-vitamiini) sisaldus;
– seda on vähe töödeldud, mistõttu on säilinud vilja kasulikud omadused;
– see on väärtuslik taimse proteiini ja valkude allikas;
– see on madala rasvasisaldusega;
– aitab tagada täiskõhutunde pikema aja jooksul;
– suure kiudainete sisalduse tõttu toetab seedetrakti tööd.

HEA RETSEPT

Tänaseks mõnusaks retseptiks on puuviljarikas bulgurisalatSelles salatis on mahlasust, hapukust, soolasust, värskust, magusust ja särtsu.Lisaks täidab see ka hästi kõhtu. Kindlasti soovitame katsetada! 

VAJA LÄHEB
— 200 g bulgurit
— poole granaatõuna seemned
— 0.5 punast sibulat
— 1 apelsin
— 1 spl hakitud lehtpeterselli
— 2 spl hakitud Kreeka pähkleid
— 2 spl hakitud India pähkleid
— 1 spl sidrunimahla
— 2 spl külmpressitud oliiviõli
— 0.5 spl agaavi või vahtra siirupit

VALMISTAMINE
Lase 500 ml soolaga maitsestatud vett keema tõusta. Kui vesi on keema tõusnud, lisa bulgur ja keeda kanne all madalal tulel, kuni vesi on aurustunud. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.

Samas ajal haki sibul ja petersell ning sega need bulguriga kokku. Puhasta granaatõun, eemalda apelsini viljaliha sektoreid eraldavate kilede vahelt ja lõika tükkideks. Haki pähklid.
Seejärel valmista salatikaste – sega kokku oliiviõli, sidrunimahl, magusaine ning sega korralikult
Pane bulgur taldrikutele, lisa granaatõunaseemned, apelsini viljaliha ja pähklitükid. Nirista üle kastmega ja naudi!