Vürtsidega kõrvitsasmuuti

Kõrvits sisaldab rohkesti antioksüdante ning beetakaroteeni, millest keha toodab A-vitamiini. Seega võid seda imelist köögivilja kasutada igaks toidukorraks. Toome sinuni sügisese pumpkin spice maitsetest inspireeritud smuuti, mis sobib kiireks hommikusöögiks.

  1. Selles retseptis saad kasutada eelmisel õhtul küpsetatud kõrvitsatükke. Lõika kõrvits tükkideks, kata vähese õli ja soolaga ning küpseta 190 °C ahjus 30 minutit. Pane mõned kõrvitsatükid smuuti jaoks kõrvale ning ülejäänu saad õhtusöögiks ära kasutada.
  2. Hommikul pane blenderisse kõrvitsatükid (võid koore eemaldada siidisema tulemuse jaoks) ning kõik muud koostisosad. Maitseainete asemel võid kasutada ka 2 tl piparkoogimaitseainet. Kui sul on mandli- või indiapähklivõid, siis kasuta seda, kuid maitsva tulemuse saad ka maapähkli- või päevalilleseemnevõid kasutades. Blenderda kõik ühtlaseks.
  3. Võid smuuti kaunistada vahukoore, kaneelipulbri ja riivitud šokolaadiga, kui tunned, et tahad päeva luksuslikult alustada.
küpsetatud kõrvits120 g
sügavkülmutatud banaan1
taimne maitsestamata või vanillijogurt4 spl
taimne piim150 ml
pähklivõi1 spl
jahvatatud kardemon1/2 tl
kaneel1 tl
ingveripulber1/2 tl
nelgipulber1/3 tl
vahtra-, agaavi- või riisisiirup2 spl
taimne vahukoorkaunistamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!