Värskekapsahautis

Varasuvise kapsaga hautis keedukartuli ja kreemise kurgisalatiga on imeline värske roog, mis on tõeline koduse toidu klassika.

  1. Pese noored kartulid, lõika suuremad kartulid pooleks ning pane need soolatud veega keema.
  2. Kui kasutad sojagraanuleid, siis vala 70 g kuivale hakisele kuumakindlas kausis 150 ml kuuma vett peale ning lase 5 minutit rehüdreeruda.
  3. Kuumuta pannil õli ning kuumuta taimset hakist või läätsesid mõned minutid. Lisa hakklihamaitseaine, 1 tl soola ning lisa hakitud sibul. Kuumuta 3 minutit, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut.
  4. Lisa pannile hakitud kapsas ja porgand, 200 ml köögiviljapuljongit, sega läbi ning lase 10 minutit kaane all haududa.
  5. Lisa värsked või külmutatud herned, sinep ja hakitud till, sega läbi ning lisa vajadusel veel soola ja pipart. Hauta veel 5 minutit.
  6. Sega kokku salat.
  7. Serveeri kapsahautis keedukartulite ning koorese kurgisalatiga.
värske noor kartul600 g
värske kapsas, hakitud1 pea
porgand, hakitud2
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud3
herned60 g
sool2 tl
hakkliha maitseaine2 tl
taimne hakis või keedetud pruunid läätsed/kuiv sojahakis200 g / 70 g
mahe sinep1 spl
köögiviljapuljong200 ml
värske till, hakitud3 vart
Koorene kurgisalat
kurk, viilutatud2 väikest või 1/2 pikk
punane sibul, viilutatud1/4
värske till, hakitud1 peotäis
taimne koor või hapukoor3 spl
sidrunimahl4 spl
sool1 tl
must pipar1/2 tl
küüslaugupulber1 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!