Värske kartuli salat soolakurgiga

See kerge kartulisalat on maitsev lisand igale grillipeo lauale. Magus sinepikaste ning krõmpsud köögiviljad loovad maitsva suvise ja kodumaise koosluse. Seega sea sammud turule või aeda!

  1. Pese kartulid ning pane need soolatud veega keema. Väiksemad kartulid peaksid 20 minutiga valmis olema. Kalla vesi ära ning lase kartulitel potis jahtuda.
  2. Haki kurgid ja redised õhukesteks viiludeks. Haki sibul, till ning roheline sibul.
  3. Sega suure kausi põhjas kokku salatikaste.
  4. Poolita jahtunud kartulid ning lisa koos köögiviljadega suurde kaussi.
  5. Sega õrnalt läbi ning lase enne serveerimist vähemalt 30 minutit seista.
värske kartul700 g
soolakurk3 tk
redis150 g
valge sibul1 tk
värsked või külmutatud herned100 g
tillpeotäis
roheline sibul2 vart
Salatikaste
Dijoni sinep2 spl
vahtra- või agaavisiirup2 spl
oliiviõli3 spl
sidrunimahl4 spl
sool ja piparmaitsestamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!