Värske kartuli salat

Jagub neljale salatisõbrale!

Valmistamine

  1. Pese kartulid, pane koorega keema ning keeda pehmeks, kuid mitte pudruks.
  2. Lahusta sool ja suhkur valge veini äädikaga, sega kokku oliiviõli ja purustatud küüslauguga.
  3. Koori keedetud ja jahtunud kartulid ning lõika suupärasteks tükkideks. Sega kartulid poole koguse kastmega ja jäta mõneks minutiks seisma.
  4. Haki kurk ja lõika kirsstomatid veeranditeks. Pane kurk ja tomat suurde kaussi, lisa rukola, tükeldatud taimne feta ning keedetud kartulid. Lisa ülejäänud kaste ja sega salat läbi. Soovi korral võid salatile lisada ka taimset peekonit.

värske kartul1/2 kg
kirss- või ploomtomat200 g
värske kurk200 g
rukola100 g
taimne fetajuust100 g
küüslauguküüs1 tk
valge veini äädikas1 spl
oliiviõli2 spl
sool1 tl
suhkur0,5 tl
taimne peekon (nt Vivera)peotäis

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!