Ürdised ahjuköögiviljad

Ahjus mõnusalt krõbedaks küpsenud köögiviljad sobivad suurepäraselt nii pearoaks kui ka lisandiks. Roog tuleb iga kord veidi erinev, oleneb sellest, milliseid köögivilju ja maitseaineid kasutad.

  1. Kasuta meelepäraseid köögivilju – kartul, porgand, kaalikas, pastinaak, peet, bataat vms.
  2. Pese, koori ja puhasta köögiviljad. Suviseid värskeid köögivilju pole tarvis koorida.
  3. Lõika köögiviljad meelepärasteks tükkideks. Mida kauem küpsevad viljad (peet, porgand), seda väiksemad tee tükid.
  4. Puhasta punased sibulad ja lõika need neljaks sektoriks.
  5. Puhasta küüslauguküüned, suuremad poolita.
  6. Pane kõik viljad kokku ühte suurde kaussi, kus neid oleks võimalik mugavalt segada. Suure kausi puudumisel sobib ka ahjuplaat.
  7. Vala köögiviljade hulka õli, sega läbi.
  8. Lisa juurde sool, sega kõik läbi. Maitseainetega võid ka ise katsetada – proovi näiteks suitsupaprikat, jahvatatud tšillit või küüslaugusoola.
  9. Soovi korral lisa maitsepärmi ning värskeid või kuivatatud ürte, näiteks tüümiani või rosmariini.
  10. Vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  11. Küpseta köögivilju 200 kaardi juures 35 minutit, iga 15 minuti tagant neid segades.
  12. Jäta köögiviljad ahju, pane ahi soojenema 230-kraadini ning küpseta sedasi veel 10-15 minutit.
köögiviljad1,5 kg
punane sibul3 tk
küüslauk1 tk
õli3 spl
sool2,5 tl
maitseainedmaitse järgi
maitsepärmsoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!