Ukraina rahvusköögi kuu: Sõrnikud

Ukraina köögi imemaitsvad sõrnikud on kõige paremad soojalt koos meelepärase lisandiga, näiteks mõnusa koduse moosiga.

VALMISTAMINE:

  1. Nõruta tofu vedelikust ja tee sõrmede vahel väikesteks tükkideks.
  2. Lisa suhkur, sidrunimahl, sool ja jahu ning sega korralikult läbi. Kui tofu on liiga kuiv, siis lisa 1-2 tl kookospiima.
  3. Saadud segust vormi väikesed pallid, vajuta laiaks ja rulli neid kergelt jahus.
  4. Küpseta sõrnikuid õlis mõlemalt poolt, kuni nad on kuldpruunid.
  5. Serveeri meelepärase lisandiga.
tofu200 g
suhkur2 tl
nisujahu80 g
sidrunimahl1 tl
soolnäpuotsatäis
õli30 ml
Soovi korral
kookospiim1-2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!