Ukraina rahvusköögi kuu: borš

Borši päritolus ei saa päris kindel olla, sest mitu riiki peavad seda mõnusat peedisuppi omaks. Ukrainapärast borši eristab teistest see, et kapsas lisatakse keetmise lõpuosas, et see jääks veidi krõmpsuv. Lisaks serveeritakse borši tihti küüslaugusaia ehk pampushka‘ga.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul ja pruunista umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.
  2. Seejärel lisa hakitud peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit.
  3. Lisa hakitud kapsas ja keeda veel 10 minutit.
  4. Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korraks veel keema tõusta.
  5. Serveeri kaerakoore ja küüslaugusaiaga.
köögiviljapuljong3 l
keskmine või suurem peet1
suurem porgand1
sibul1
seller1 peotäis
selleri lehed1 peotäis
kapsapeapool
õli1 spl
äädikas3 spl
sool, pipar, petersellmaitse järgi
kaerakoorsoovi korral
küüslaugusaisoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!