Tosca kook rabarberiga

Maitsev kook rabarberihooajaks!

VALMISTAMINE:

  1. Lõika rabarberid kuubikuteks, sega läbi 20 g suhkruga ning pane kõrvale.
  2. Lisa taimsele piimale valge veini äädikas ja jäta seisma.
  3. Sega kokku kuivained, välja arvatud suhkur.
  4. Suuremas kausis vahusta margariin koos 200 g suhkruga. Lisa kuivained ja sega, seejärel vala juurde taimse piima ja äädika segu ning sega ühtlaseks taignaks.
  5. Kalla taigen rasvainega määritud 24 cm vormi ning lisa tükeldatud rabarberid.
  6. Pane vorm ahju 180 kraadi juurde küpsema.
  7. Kui 25 minutit on möödas, tee Tosca kate: sulata margariin, lisa hulka fariinsuhkur ja mandlilaastud. Sega ühtlaseks ja lisa kate koogile.
  8. Küpseta kooki veel 15-20 minutit. Võta kook ahjust, lase täielikult jahtuda ja naudi!
Põhi
rabarber450 g
suhkur20 + 200 g
nisujahu300 g
küpsetuspulber1 tl
sooda0,5 tl
sool0,25 tl
taimne margariin200 g
taimne piim200 ml
valge veini äädikas10 ml
Tosca kate
taimne margariin (nt tumesinine Keiju)100 g
mandlilaastud100 g
fariinsuhkur75 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!