Suvine rammut vanillijäätis sobib pere pisematele ja ka vanematele – mõnus kreemine värskendus.
Valmistamine:
- Ettevalmistus: Leota 24h india pähkleid vees (või keeda neid 5min ja lase täielikult jahtuda), pane keeksivorm kõige jahedamasse kohta sügavkülmikus külmenema. Blenderda kõik koostisosad kokku, kuni kogu mass on siidjas kreem.
- Vala segu keeksivormi, mässi vorm toidukile sisse ning külmuta segu 4h sügavkülmikus. Seejärel sega kogu segu mikseriga ühtlaselt läbi ning külmuta veel 4h.
- Olemasolu korral kasutades jäätisemasinat lase masinal segu segada 20-25 minutit, vastavalt masina seadistusele. Segu peaks jääma paks ning sile.
- Enne serveerimist lase jäätisel 5min toatemperatuuril veidi sulada, et oleks kergem jäätiselusikaga palli veeretada.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.