Maitsev Garden Gourmet taimsehakklihaga täidetud muskaatkõrvits on ideaalne pearoog, mida serveerida õhtusöögiks või peolaual!
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvitsad pikkupidi pooleks ja eemalda seemned. Määri pooled oliiviõliga, raputa peale soola ja pipart ning aseta ahjuplaadile määritud pooled allpool, kasutades soovi korral küpsetuspaberit.
- Küpseta kõrvitsaid umbes 40 minutit, kuni need on küpsenud ja kergelt värvunud (viljaliha peaks olema pehme). Pööra kõrvitsad ümber, kui need on ahjus olnud umbes 30 minutit.
- Haki pähklid ja kuivatatud jõhvikad mitte väga peeneks ning lõika õun väikesteks tükkideks. Samal ajal keeda riis või kinoa ja kurna. Haki ürdid peeneks ja jäta osa kaunistamiseks.
- Prae suurel pannil sojahakkliha oliiviõliga kergelt kuldseks. Lisa pannile ürdid, õunatükid, pähklid ja jõhvikad ning prae kogu segu läbi.
- Võta kõrvitsad ahjust välja. Lase neil veidi jahtuda ja kraabi viljaliha kõrvitsa kaelaosast välja. Lõika eemaldatud viljaliha tükkideks ning sega kokku riisi/kinoa ja hakkliha seguga. Täida kõrvitsad saadud seguga ja kuumuta neid enne serveerimist ahjus.
- Keeda värskeid jõhvikaid vee ja agaavisiirupi segus, kuniks jõhvikad purunevad. Kaunista kõrvitsad kastme, salveilehtede ja rosmariiniga.
Retsept: Garden Gourmet