Suverullid tofu ja maapähklikastmega

Köögiviljadest pakatavad suverullid on maitsvad vitamiinipommid, mida on vahva nii valmistada kui ka tummisesse pähklisesse kastmesse pistetult suhu pista. Retseptist saad valmistada 12 rulli.

  1. Keeda niitnuudleid vastavalt pakendi juhistele ja loputa need sõelal külma vee all.
  2. Lõika kõik köögiviljad piklikuteks ribadeks ning rebi salat ning ürdid väiksemateks tükkideks.
  3. Viiluta tofu ning prae mõned minutid kuumal pannil õlis, kuni tofu on veidi krõbe. Võid tofut eelnevalt marineerida endale meeldivas marinaadis ning seejärel praadida või küpsetada kuumaõhu fritüüris.
  4. Aseta kõik täidised suurele taldrikule või kandikule, et neid oleks mugav riisipaberile asetada.
  5. Täida suurem laiem anum sooja veega ning aseta selle kõrvale suur lõikelaud või taldrik. Leota riisipaberit soojas vees seda pidevalt ringi keerates 5-10 sekundit, kuni see muutub veidi pehmemaks, aga ei kaotaks täiesti oma kuju. Eemalda riisipaber hoolikalt veest ja aseta see taldrikule või lõikelauale.
  6. Aseta väike kogus kõiki ettevalmistatud täidised riisipaberi keskele. Tegutse kiiresti, kuna riisipaber muutub väga kleepuvaks.
  7. Voldi riisipaberi küljed keskosa poole, seejärel voldi alumine osa täidise peale, suunaga üles. Kasuta mõlemat kätt, et rulli kokku suruda, rullides seda ülespoole, et see täielikult sulgeda. Ole rullides hoolikas ja tõsta riisipaberi küljed üles, et see ei rebeneks. 
  8. Valmista maapähklikaste. Pane maapähklivõi kaussi, lisa vähehaaval sooja vett ja sega, kuni saad ühtlase kastme. Lisa laimimahl ja riivitud laimikoor. Sega kõik koostisosad hoolikalt läbi, kuni kaste on ühtlane ja maitsed on omavahel segunenud.
  9. Serveeri suverullid koos kastmega ning naudi!
riisipaberi lehte12
porgand2 tk
värske kurk300 g
punane paprika1 tk
avokaado1 tk
kõva tofu250 g
õli1 spl
riisi niitnuudlid50 g
värsked salatilehed (nt jääsalat, lehtsalat, frillis salat vms)100 g
värsked ürdid (koriander, piparmünt, tai basiilik)50 g
röstitud seesamiseemnedkaunistamiseks
Maapähklikaste
naturaalne siidjas maapähklivõi2 kuhjaga spl
soe vesi2-3 spl
laimimahl ning koor1/2
tšillihelbed1 tl
sojakaste1-2 spl
siirup (nt riisi-, agaavi- või vahtrasiirup)1 spl
soolmaitsestamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!