Suured võikud krõbedakoorelise haputaignaleiva, kreemise hummuse, magushapukate õunaviilude ning suitsuste ja viskikastmeliste portobello viiludega on mõnus kehakinnitus igal aastaajal! Retsepti autor on Chefs for Change saadik Maru Metspalu.
Neljale
- Viiluta portobello seened mõne millimeetri paksuseks. Aja pann tuliseks, lisa õli ja seened ning prae krõbedaks. Seejärel vala juurde tummine viskikaste ning sinepiseemned ja sega, kuni kaste on ühtlaselt jaotunud.
- Kurna ja loputa kikerherned ning mikserda koos vürtside, sidrunimahla ning küüslauguga, järkjärgult lisa juurde vett, et saada kreemine hummus. Soovi korral tuuni maitset endale sobivamaks, näiteks vürtsikamaks või mahedamaks.
- Lõika lahke viil haputaignaleiba, rösti ning hõõru värske küüslauguküünega. Määri külluslik kiht hummust, seejärel mõned mahlased salatilehed, vastavalt soovile hapukad või magusad õunaviilud, kastmest kleepjad portobellod ning marineeritud punase sibula rattad.
- Kaunista võiku krõmpsude idudega ning võileib on hammustamiseks valmis!