Sidrunimaitseline mustikakook

Lihtne ja maitsev kook, mida mustikauputuse ajal teha.

Kogus: 10 tükki

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
  2. Õlita 24 cm koogivorm ja kata küpsetuspaberiga.
  3. Riivi sidrun ja sega riivitud sidrunikoor suhkruga.
  4. Pressi sidrunist mahl välja.
  5. Sega vedelikud ühes kausis kokku (sidrunimahl, taimne piim, õli).
  6. Sega teises kausis kokku kuivained (jahu, suhkur sidrunikoorega, küpsetuspulber, sooda ja sool).
  7. Kalla sidrunimahla, taimse piima ja õli segu kuivainete hulka.
  8. Sega korralikult läbi.
  9. Sega vaikselt sisse ka pool mustikakogusest.
  10. Kalla segu vormi ning pane ülejäänud mustikad koogile peale.
  11. Tõsta ahju küpsema 50 minutiks kuni 1 tunniks.
  12. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda.
sidruni riivitud koor1
sidrunimahl60 ml
suhkur315 g
taimne piim290 ml
õli160 ml + vormi määrimiseks
nisujahu400 g
küpsetuspulber1 tl
sooda1 tl
sool0,5 tl
mustikad240 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!