Shawarma

Kulinaarne rännak koduses köögis! Röstitaskutesse peidetud tofu shawarma koos värske salati ja kreemise kastmega on oivaline maitseelamus.

Valmistamine:

  • Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  • Lõika juustuviilutaja või kartulikoorijaga tofust õhukesed viilud. Laota ettevaatlikult viilud paberiga kaetud ahjupannile, maitsesta need shawarma maitseainega.
  • Küpseta shawarma viilusid 20 min pöördõhuga ahjus, vahepeal ettevaatlikult segades.
  • Koori-tükelda juurviljad, vala kaussi koos salatikuubikutega ning maitsesta soola-pipraga.
  • Tükelda till, sega see koos kaerakreemi ning poole sidruni mahlaga kokku – maitsesta soola, pipra ja maitsepärmiga.
  • Rösti röstitaskud rösteris või pannil, kuni sai on kuldpruun. Pane kõik koostisosad rösttaskusse, nirista peale veidi kastet ning naudi soojalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

tofu308 g
shawarma maitseaine3 tl
Fazer street food röstitasku6 tk
taimse feta salatikuubikud (Prismast)200 g
lühike kurk2 tk
tomat1 tk
suur avokaado1 tk
punane sibul1 tk
punane paprika1 tk
rooma salat1 tk
värske tillpeotäis
Oatly hapendatud kaerakreem200 ml
sidrunist pressitud mahl1/2
maitsepärm1 tl
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!