Seenefalafelid kollase hernega

Maru Metspalu on olnud restoranide Von Krahli Aed ja Tru Kitchen peakokk, kes hetkel määratleb end vabakutselise toidufanaatikuna. Värskeima Chefs For Change saadikuna jagab Maru Sinuga maitseküllaste, kuid kerge vaevaga valmivate seenefalafelite retsepti.

Falafelid (12 tk)

1. Leota kollaseid herneid ja kikerherneid üleöö külmas vees.

2. Puhasta Peipsikandi sibul ja kodumaised kanged küüslauguküüned ning haki laisalt väiksemaks.

3. Lõika portobello suurteks kuubikuteks ning prae õlis soola ja pipraga maitsestatult. Seejärel jahuta.

4. Mõõda kõik ained kutterisse või köögikombaini ning töötle jämedakoeliseks massiks.

5. Maitsesta soolaga ning suru peopesas umbes 12ks palliks või kotletiks.

6. Prae falafelid rohkes õlis kuldpruuniks.

7. Serveeri põldmarjakastme, nuikapsa laastude, salatilehtede ja magushapukate ploomidega!

Kaste

1. Mõõda kõik ained blenderisse või saumikseri mõõdunõusse.

2. Blenderda või surista saumikseriga kreemiseks kastmeks.

3. Nirista salatile.

Falafelid
200 gkuivatatud kollased herned
50 gkuivatatud kikerherned
200 gportobello seen
2 tlpuraviku jahu
1 tkPeipsikandi sibul
1-2 küüntküüslauk
2 splsidrunimahl
1 tljahvatatud vürtsköömned
1 oksrosmariin
1 tlküpsetuspulber
1 splkikerhernejahu
1,5 tlpunane linnasejahu
maitse järgisool
praadimiseksõli
Kaste
50 gpõldmarjad
30 gõunaäädikas
1 tlsinep
1,5 splangervaksasiirup
50 gmahedamaitseline õli

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!