Seemneküpsised

Kõigevabad mineraalidest ning kiudainetest pungil seemneküpsised on imelised dippimiseks, salatile peale puistamiseks ja tervislikuks snäkkimiseks.

  1. Sega kõik seemned ja maitseained kausis kokku. Lisa vesi ning sega läbi.
  2. Lase segul väehemalt pool tundi seista, et seemned saaksid paisuda.
  3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri seemnesegu ühtlase kihina sellele laiali. Seemnekiht võiks olla umbes pool cm paks.
  4. Kuumuta ahi 150ºC ning küpseta umbes tund. Hoia küpsistel pidevalt silma peal ning langeta vajadusel ahju kuumust või pane ahjuplaat kõrgemale.
  5. Kui seemneküpsised on valmis võta need ahjust ning lõika kohe pitsalõikuri või noaga meeldiva suurusega tükid.
  6. Lase küpsistel vähemalt 30 minutit jahtuda ning naudi näiteks hummuse, tzatziki või värske pestoga.
vesi1/2 l
päevalilleseemned300 g
kõrvitsaseemned150 g
seesamiseemned250 g
linaseemned100 g
chia seemned50 g
sool1 tl
küüslaugupulber1/2 tl
sibulapulber1/2 tl
kuivatatud tüümian1/3 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!