Röstitud kapsas miso-tahiini glasuuriga

Lihtne peakapsas karamelliseerub ahjus ning muutub seejuures kergelt magusaks ning krõbedaks. Lisades juurde umamist pakatava ning pähklise miso-tahiini glasuuri, saad lihtsasti valmiva kuid imeliselt maitsva kõrvalroa.

  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini.
  2. Lõika peakapsas ühtlasteks sektorites ning sega need õli ja soolaga ahjuplaadil kokku.
  3. Küpseta kapsaid 20 minutit kuumas ahjus neid poole pealt ümber keerates.
  4. Valmista glasuur segades kõik koostisained kahvli või vispliga kokku. Glasuur peaks olema vedel nagu pannkoogitainas.
  5. Võta kapsad ahjust ja nirista neile glasuur peale. Pane natuke glasuuri ka kapsalehtede vahele.
  6. Küpseta veel 5 minutit ning jälgi hoolega, et glasuur kõrbema ei läheks.
  7. Serveeri kuumalt meeldiva pearoa kõrvale.
kapsapea1/2
rapsiõli1 spl
sool1 tl
Glasuur
misopasta1 spl
vedel magusaine (nt vahtra-, kookose- või agaavisiirup)1 spl
tahiini2 spl
sool1/2 tl
soe vesi3 spl
sidrunimahl1 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!