Porgandilõhe

Suussulav porgandi lõhe on mõnus soolane amps, mida nautida hommikul saia peal või valmistada peolauale.

Valmistamine:

Kuumuta ahi 180 kraadini. 

Vala ahjuvormi õrn kiht jämesoola. Aseta soola peale pestud porgandid. Kata porgandid jämesoolaga ning aseta vorm ahju.

Lase porganditel ahjus olla poolteist tundi või kuni porganditel olev sool muutub pealt pruuniks. 

Võta porgandid ahjust välja ja lase neil jahtuda.

Koori jahtunud porgandid ning seejärel viiluta porgandid pikupidi (peenete ribade saamiseks võid ka koorimisnuga kasutada). Pane porgandiviilud suletavasse anumasse. Lisa porganditele oliiviõli, vedel suits, valge veini äädikas ning soovi korral ka norilehe tükid, et lisada merest mekki marinaadile. Lase marineeritud porganditel vähemalt 12 tundi külmkapis seista.

Serveerimiseks määri saiaviiludele Taimse Teisipäeva kodujuustu või endale meelepärast määret ning lisa porgandiviilud ehk porgandilõhe. Naudi!

porgand3 tk suurt või 5-6 väiksemat
jäme sool vastavalt ahjuvormi suurusele
oliiviõli3 spl
vedel suits2 tl
valge veini äädikas2 tl
sojakastesoovi korral tilk
norileht soovi korral 1 tk
tillserveerimiseks
sai
taimne kodujuust või Oatly määre

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!