Poke kauss

Sügisese halli ilmaga võitlemiseks sobib väga hästi üks Hawaiilt pärit värvikirev poke kauss. Kindlaid reegleid selle roa valmistamiseks otseselt pole, kokkaja saab teha just endale meelepärase kausi.

  1. Valmista sushiriis juhendi järgi või vaata juhendit siit.
  2. Sega kokku tofu marinaadi koostisosad.
  3. Lõika tofu meelepärasteks kuubikuteks ja pane marinaadi, soovi korral võid seda teha juba eelmisel õhtul.
  4. Viiluta kurk, porgand, redised ning kapsas ja tükelda avokaado. Kuumuta edamame ube keevas vees 5 minutit ning seejärel kurna.
  5. Sriracha majoneesiks sega kokku majonees sriracha kaste, natuke sojakastet ja paar tilka seesamiõli.
  6. Prae vähese õliga tofukuubikud krõbedaks.
  7. Kausi kokkupanemisel lisa kõigepealt sushiriis, seejärel köögiviljad ja praetud tofu. Maitsesta eelnevalt tehtud marinaadiga ja sriracha majoneesiga, kaunistamiseks võib lisada seesamiseemneid ja värsket koriandrit või võrseid.
maitsestamata BonVegan tofu1 tk
meelepärane salat100 g
avokaado1 tk
värske pikk kurk0.5 tk
redis1 tk
porgand1 tk
edamame uba50 g
punane kapsas100 g
keedetud sushiriis200 g
Tofu marinaad
sojakaste3 spl
seesamiõli0.5 tl
laimi mahl/riivitud koor1 tk
riivitud värske ingver1 tl
Sweet Chilli kaste või agaavisiirup1 tl
Sriracha majonees
taimne majonees2 spl
Sriracha kaste0.5 tl
sojakaste0.5 tl
seesamiõlipaar tilka
Tofu praadimiseks
rapsi- või maapähkli õli1 tl
seesamiseemned, koriander, võrsedKaunistamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!