Ingveritulised pirnid India pähkli kreemil

Mahe-siidine India pähkli kreem ja krõbedad kaerahelbed pirni kõrval loovad magustoidu, mis on olemuselt lihtne, ent nii luksuslik!

Neljale

  1. Loputa India pähklid vee alt läbi ja pane kuumakindlasse kaussi. Vala pähklitele keev vesi ning jäta mõneks tunniks pehmenema. Kui soovid kiiremat tulemust, keeda pestud pähkleid umbes 15 minutit.
  2. Kurna pähklid ning pane blenderisse koos 1,5 dl värske külma vee, 3,5 spl suhkru, sidrunimahla ja -koorega ning surista siidiseks kreemiks.
  3. Pese pirnid ja viiluta. Kuumuta pann, lisa 3 spl suhkrut, 1 spl võid, näpuotsaga soola ning sega sulatades ühtlaseks. Vala pannile 2 peotäit kaerahelbeid ja keeruta neid karamelliseeruvas segus. Kui suhkur on sulanud, vala segu küpsetuspaberile jahtuma.
  4. Pane pann uuesti tulele. Lisa 2 spl suhkrut, 1 spl võid, roosasid pipraterasid, jahvatatud ingverit ning kaneeli ja sega sulatades ühtlaseks. Tõsta pirniviilud üksteise kõrvale pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks.
  5. Jaga pähklikreem nelja kausi vahel võrdselt ära. Aseta pirniviilud keskele ning puista karamelliseerunud kaerahelbed peale. Mõni hapukas vaarikas või sõstar sobib kauniks maitsenüansiks magustoitu kaunistama!
India pähklid250 g
keev vesi500 ml
suhkur3,5 + 3 + 2 spl
sidrunikoor0,5
sidrunimahl0,5
külm vesi1,5 dl
Santa Maria vanillisuhkur0,5 tl
pirn4
või1 + 1 spl
Santa Maria jahvatatud ingver0,5 tl
Santa Maria jahvatatud kaneel0,5 tl
Santa Maria roseepipar10-15 tera
jämedad kaerahelbed2 peotäit
Serveerimiseks hapukaid marju

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!