Kodune õunakook on klassikaline magustoit, milles saab ära kasutada hooajalisi kohalikke õunu. Naudi kooki koos vaniljekastme või meelepärase jäätisega.
- Koori ja tükelda õunad.
- Sega kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber, sooda, mandlijahu, kaneel ja sool.
- Sega teises anumas kokku taimne piim, õli (rapsi-, oliivi- või pähkliõli) ja taimne maitsestamata jogurt.
- Suuremas kausis sega kokku kuivained ja vedelikud, kuid ära sega üle ja lisa segule õunatükid.
- Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga koogivormi.
- Purukatteks lisa kõik koostisained – jahu, suhkur, tükeldatud külm taimne või ja kaneel ühte anumasse ja pudista sõrmedega segu purulaadseks. Purusegule võid lisada ka purustatud pähkleid.
- Kata kook puruseguga.
- Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud ilusa kuldse värvuse.