Õunakook

Kodune õunakook on klassikaline magustoit, milles saab ära kasutada hooajalisi kohalikke õunu. Naudi kooki koos vaniljekastme või meelepärase jäätisega.

  1. Koori ja tükelda õunad.
  2. Sega kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber, sooda, mandlijahu, kaneel ja sool.
  3. Sega teises anumas kokku taimne piim, õli (rapsi-, oliivi- või pähkliõli) ja taimne maitsestamata jogurt.
  4. Suuremas kausis sega kokku kuivained ja vedelikud, kuid ära sega üle ja lisa segule õunatükid.
  5. Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga koogivormi.
  6. Purukatteks lisa kõik koostisained – jahu, suhkur, tükeldatud külm taimne või ja kaneel ühte anumasse ja pudista sõrmedega segu purulaadseks. Purusegule võid lisada ka purustatud pähkleid.
  7. Kata kook puruseguga.
  8. Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud ilusa kuldse värvuse.
õun450 g (u 4 tk)
nisu-või täistera kaerajahu250 g
pruun suhkur100 g
suhkur50 g
küpsetuspulber2 tl
sooda0.5 tl
mandlijahu60 g
kaneel1 tl
sool0.5 tl
taimne piim160 ml
vegan maitsestamata jogurt80 g
sidrunimahl1 spl
taimeõli80 ml
Purukate
taimne või30 g
nisu-või täistera kaerajahu50 ml
pruun suhkur1 spl
kaneel0.5 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!