Okroška

Okroška on südasuvine kerge ja värskendav külmsupp, milles saab kasutada hooajalisi eestimaiseid köögivilju ja ürte.

  1. Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
  2. Blenderda taimne piim ja leotatud india pähklid kreemjaks massiks.
  3. Lisa piima ja pähkli segule muud koostisained – taimne maitsestamata jogurt, sinep, maitsepärm, veiniäädikas ja sool/pipar.
  4. Blenderda segu kokku ja proovi maitsestust – vajadusel lisa soola või äädikat/sidrunimahla.
  5. Haki köögiviljad soovitud kujule ja aseta taldriku/kausi põhja.
  6. Lisa köögiviljadele piima-jogurti segu ja kaunista supp värskete ürtidega.

india pähkel50 g
taimne piim (kaera)250 g
taimne maitsestamata jogurt100 g
Dijoni sinep0.5 tl
maitsepärm1 tl
valge veini äädikas või sidrunimahl1 tl
keskmise suurusega keedetud kartul2 tk
väiksem keedetud peet1 tk
redis2 tk
väike värske kurk2 tk
till, petersell, roheline sibulpeotäis

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!