Aasta kokk 2019 tiitliga pärjatud Cätlyn Priks jagab sinuga oma põnevat restepti nõgese baodest. Kaunistamiseks võid kasutada sinepiseemneid, jänesekapsast ja suitsusoola helbeid.
Bao (6 tk)
- Sega mikseris (konksuga) kokku jahu, kuivpärm, suhkur, sool, küpsetuspulber ning lisa leige vesi ja õli (võib ka käsitsi sõtkuda).
- Mikserda kiirema tempoga kuni 5 minutit.
- Lase taignal kerkida 1 tund.
- Lõika 45-grammised pallid ja rulli lapikuks. Murra tainas pooleks üksteise peale, küpsetuspaber vahel.
- Auruta kukleid bambusaurutajas 7 minutit või kuni valmis.
Põdrakanep
- Pese voolava külma vee all põdrakanep, kuivata rätiku peal.
- Sega tempura jahu, kanepijahu, sool ja külm vesi vispliga.
- Pane õli potti ja aja kuumaks.
- Kata põdrakanep taignaga ja aseta kuuma õli sisse.
- Küpseta umbes 2 minutit, kuni kuldne ja krõbe.
Redis, Porgand
- Pese porgand, redised, koori porgand.
- Lõika porgandist ribad ja redisest kettad.
- Lisa potti marinaadi komponendid, lase keema.
- Keeda 5 minutit ja maitse, vajadusel timmi maitset.
- Vala kuum marinaad porganditele ja redistele.
- Lase jahtuda, jahtunult on juba maitse küljes.
Hernekreem
- Võta pott, täida veega, lase vesi keema.
- Lisa keevasse vette herned, keeda 2 minutit.
- Nõruta herned ning lisa need blenderisse koos vee, maitsepärmi, sinepi ja soolaga.
- Blenderda kuni tekib ühtlane kreem.
- Suitsupüstoli olemasolul anna kreemile suitsu, et kreemi imenduks õrn suitsune maitse.