Marja-virsiku kook

  1. Purukatte valmitsamiseks sega kokku kuivained ning lisa külmad võitükid. Näpi segu sõrmede vahel puruks. Pane kõrvale.
  2. Taigna valmistamiseks vahusta toasoe taimne või suhkruga, kuni segu muutub kergelt kreemjaks. Lisa vaniljeekstrakt ja eelnevalt omavahel segatud piima-äädika segu. Sega ühtlaseks.
  3. Sega jahu, maisitärklis ja küpsetuspulber omavahel ning lisa tainale. Sega korralikult läbi.
  4. Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri see taimse võiga.
  5. Kalla taigen koogivormi põhja ning laota peale vaarikad ja viilutatud virsik.
  6. Kõige peale laota laiali purukate.
  7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.
  8. Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda ning naudi!
vaarikad100 g
suur virsik1
Taigen
jahu260 g
maisitärklis25 g
küpsetuspulber½ tl
kaerapiim240 g
õunaäädikas1 tl
taimne või70 g
vaniljekstrakt või vaniljesuhkur1 tl
sool0,5 tl
Puru
taimne või50 g
kookoshelbed75 g
pruun suhkur50 g
jahu80 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!