Kukeseenepirukas kanaloogiga

Mõnus ahjupirukas, milles saavad kokku kuldsed kukeseened, mahlased köögiviljad ning mükovalgust tehtud Mati kanaloog.

  1. Pane eelmisel õhtul lehttaigen sulama.
  2. Puhasta kukeseened ning aja pane pann kõrgele kuumusele sooja. Pane ka ahi 180 °C  juurde sooja.
  3. Pane seened kuivale pannile ning kuumuta neid umbes 5 minutit, et neist võimalikult palju vett välja saada.
  4. Samal ajal, kui seened pannil on, haki sibul, porru, suvikõrvits ja kanaloog väiksemateks kuubikuteks.
  5. Lisa pannile taimne või ning kõik hakitud koostisosad, sega läbi ning kuumuta 5 minutit kõrgel kuumusel.
  6. Keera kuumus madalamaks ning lisa hakitud küüslauk ning maitseained ja kuumuta mõned minutid.
  7. Lisa creme fraiche ja koor, sega segu ühtlaseks. Lisa ka köögiviljapuljong, sega läbi ning maitse segu. Vajadusel lisa soola, pipart või karrit. Kuumuta 5 minutit.
  8. Pane segu ahjukindlasse vormi, mille diameeter oleks umbes 22 cm. Laota peale lehttaigna leht või lehed, mis on veidi õhukesemaks rullitud. Sälguta taigna pealispind noaga ning pintselda selle pind sojapiimaga.
  9. Küpseta pirukat 25 minutit või kuni taigen on krõbe ja kuldne, lase sel 10 minutit jahtuda ning serveeri värske salatiga.
taimne või2 spl
sibul1
kukeseened400 g
porrulauk1/2
suvikõrvits200 g
küüslauk4 küünt
Mati kanaloog180 g
taimne koor100 g
taimne creme fraiche70 g
köögiviljapuljong200 ml
karripulber1 spl
jahvatatud vürtsköömned2 tl
lehttaigen200 g
sojapiimpintseldamiseks
sool ja piparmaitsestamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!