Mõnus ahjupirukas, milles saavad kokku kuldsed kukeseened, mahlased köögiviljad ning mükovalgust tehtud Mati kanaloog.
- Pane eelmisel õhtul lehttaigen sulama.
- Puhasta kukeseened ning aja pane pann kõrgele kuumusele sooja. Pane ka ahi 180 °C juurde sooja.
- Pane seened kuivale pannile ning kuumuta neid umbes 5 minutit, et neist võimalikult palju vett välja saada.
- Samal ajal, kui seened pannil on, haki sibul, porru, suvikõrvits ja kanaloog väiksemateks kuubikuteks.
- Lisa pannile taimne või ning kõik hakitud koostisosad, sega läbi ning kuumuta 5 minutit kõrgel kuumusel.
- Keera kuumus madalamaks ning lisa hakitud küüslauk ning maitseained ja kuumuta mõned minutid.
- Lisa creme fraiche ja koor, sega segu ühtlaseks. Lisa ka köögiviljapuljong, sega läbi ning maitse segu. Vajadusel lisa soola, pipart või karrit. Kuumuta 5 minutit.
- Pane segu ahjukindlasse vormi, mille diameeter oleks umbes 22 cm. Laota peale lehttaigna leht või lehed, mis on veidi õhukesemaks rullitud. Sälguta taigna pealispind noaga ning pintselda selle pind sojapiimaga.
- Küpseta pirukat 25 minutit või kuni taigen on krõbe ja kuldne, lase sel 10 minutit jahtuda ning serveeri värske salatiga.