Kukeseene-õuna püreesupp

Kukeseen ja koduaia õun saavad kokku selles kreemises sügiseses püreesupis. “Valge klaari” või mõnu muu aiaõuna kergelt hapukad noodid sobivad üllatavalt hästi tummiste köögiviljade ning umamiste seentega.

  1. Koori porgandid ja kartulid, haki need väiksemateks tükkideks ning pane keema. Keeda need pehmeks, see peaks võtma 15-20 minutit.
  2. Haki porru, koori, puhasta ja viiluta õunad ning haki küüslauk. 
  3. Samal ajal kui juurviljad keevad kuumuta pannil puhastatud kukeseened, kuni neist vesi hakkab välja aurustama. Kui suurem osa vett on välja tulnud, lisa pannile või, hakitud porru, küüslauk ja õun.
  4. Keera kuumus veidi madalamaks, maitsesta soola ja pipraga, lisa tüümian, sega läbi ning kuumuta kaane all 5 minutit.
  5. Pane segu pannil ning keedetud kartulid ja porgandid ühte potti, lisa kuum puljong, maitsepärm ning koor ning püreesta saumikseriga. Võid seda teha ka blenderis, tee seda igaks juhuks mitmes järgus.
  6. Maitse suppi, maitsesta vajadusel või lisa juurde veidi puljongit.
  7. Serveeri supp näiteks praetud kukeseente, värske maitserohelise või röstitud seemnetega.
suurem kartul3
porgand2
kukeseened150 g
õun (nt "Valge Klaar")1-2
porru1/2
küüslauguküüs3
köögiviljapuljong600 ml
tüümian1 tl
maitsepärm2 spl
taimne koor200 ml
taimne või1 spl
sool ja piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!