Krõbedad tofupulgad buffalo kastmes

Krõbe nauding taldrikul. Need tofupulgad on ideaalne vagurikas snäkk.

Valmistamine:

  • Eelkuumuta ahi 210°C.
  • Viiluta tofu 1 cm laiusteks pulkadeks, suru ettevaatlikult üleliigne vesi välja.
  • Aseta lauale 3 kaussi – ühte vala taimne piim, teisse sega kokku panko riivsai itaaliapärase maitseainega ning kolmandas sega kokku sibula-, küüslaugupulber, must pipar ning maisitärklis.
  • Aseta tofupulk esialgu tärklise kaussi, siis ettevaatlikult piimakaussi ning viimasena riivsaia kaussi. Pudista tofupulkadele mõnuga riivsaia segu peale ning aseta need ahjupannile.
  • Küpseta tofupulki 10-15min pöördõhuga ahjus, kuni need hakkavad vaikselt kuldpruuniks muutuma.
  • Vala kaussi buffalo kaste, lisa tofupulgad kastmesse ning sega õrnalt, kuni kõik pulgad on kastmega koos. Seejärel pane pulgad ettevaatlikult uuesti ahjupannile ning küpseta neid veel 10-15min.
  • Sega kokku hapendatud kaerakoor tükeldatud tilli, sidrunimahla ja maitsepärmi, soola-pipraga.
  • Serveeri tofupulki soojalt koos kastme ning värske kurgi või selleriga.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

tofu308 g
taimne piim240 ml
panko riivsai340 g
itaaliapärane maitseaine2 tl
maisitärklis63 g
küüslaugupulber1 tl
sibulapulber1 tl
jahvatatud must pipar1 tl
taimne buffalo kaste240 ml
Oatly hapendatud kaerakreem200 g
maitsepärm1 tl
värske tillpeotäis
sidruni pressitud mahl1/2
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!