Krõbe nauding taldrikul. Need tofupulgad on ideaalne vagurikas snäkk.
Valmistamine:
- Eelkuumuta ahi 210°C.
- Viiluta tofu 1 cm laiusteks pulkadeks, suru ettevaatlikult üleliigne vesi välja.
- Aseta lauale 3 kaussi – ühte vala taimne piim, teisse sega kokku panko riivsai itaaliapärase maitseainega ning kolmandas sega kokku sibula-, küüslaugupulber, must pipar ning maisitärklis.
- Aseta tofupulk esialgu tärklise kaussi, siis ettevaatlikult piimakaussi ning viimasena riivsaia kaussi. Pudista tofupulkadele mõnuga riivsaia segu peale ning aseta need ahjupannile.
- Küpseta tofupulki 10-15min pöördõhuga ahjus, kuni need hakkavad vaikselt kuldpruuniks muutuma.
- Vala kaussi buffalo kaste, lisa tofupulgad kastmesse ning sega õrnalt, kuni kõik pulgad on kastmega koos. Seejärel pane pulgad ettevaatlikult uuesti ahjupannile ning küpseta neid veel 10-15min.
- Sega kokku hapendatud kaerakoor tükeldatud tilli, sidrunimahla ja maitsepärmi, soola-pipraga.
- Serveeri tofupulki soojalt koos kastme ning värske kurgi või selleriga.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.