Kimchi

  1. Lõika kapsale juurika juurest pikk sälk sisse ning rebi see pooleks. Korda sama kapsa poolikutega.
  2. Aseta kapsatükid suurde kaussi ning kata külma veega. Jäta 1-ks tunniks seisma.
  3. Kurna kapsas ning raputa iga kapsalehe vahele jämedat soola, et kapsast liigne vedelik välja tuleks. Jäta 4 tunniks seisma.
  4. Koori valge redis ning lõika see peenikesteks ribadeks. Peenesta köögikombainis sojakaste mugulsibul, õun, gochugaru pulber, suhkur, sool, punane tšilli, ingverijuur ja küüslauk pastaks. Lõika murulauk ja roheline sibul 5 cm pikkusteks juppideks. Sega köögiviljad pastaga kokku.
  5. Loputa kapsalt sool külma veega ning lõika ära 3 cm juureosast. Aseta suurde kaussi ja määri iga kapsalehe vahele maitsesegu.
  6. Aseta kogu kapsas ning maitsesegu steriliseeritud kaanega suletavasse purki ning suru kapsas võimalikult tihkelt purgi põhja, et lehtede vahele õhumulle ei jääks.
  7. Sulge purk puhta kaanega ning jäta see vähemalt 36 h pimedasse toanurka hapnema. Pärast pane kimchi mõneks päevaks külmkappi järelhapnema. Kimchi peaks peale purgi avamist säilima külmkapis kuni 4 kuud.
Hiina kapsas1
jäme sool60 g
Hiina valge redis400-500 g
ingverijuur, kooritud15 g
küüslauguküüs, kooritud5
valge mugulsibul, tükeldatud0.5
õun (magusam sort), kooritud, tükeldatud1
murulauk25 g
roheline sibul3 vart
Gochugaru (Korea tšillipulber)60 g
sojakaste4 spl
suhkur1 tl
sool10 g
punane tšilli1 tk

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!