Caesari salat Mati kanaloogiga

Klassikalist Caesari salatit teavad ju kõik, aga selles Caesari taimses versioonis kasutame Mati kanaloogi – kombinatsioon on nii hea, et seda salatit hakkad iganädalaselt valmistama!

  1. Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
  2. Lõika Mati kanaloog suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, soola, pipra, purustatud küüslaugu ja kuivatatud basiiliku või pitsamaitseainega (seda võib teha eelmisel õhtul või siis tund enne salati kokkupanemist).
  3. Kastmeks blenderda leotatud india pähklid, 100-150ml vett, hakitud küüslaugu küüs, poole sidruni mahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 spl kappareid, 1 spl maitsepärmi ja maitsesta soola-piparaga. Proovi maitsestust ja vajadusel lisa sidrunimahla või maitsepärmi.
  4. Krutoonide jaoks lõika sai meelepärasteks kuubikuteks, maitseta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 200°C juures kuni saiakuubikud parajalt pruunid ja krõbedad.
  5. Prae Mati kanaloog igast küljest kuldpruuniks.
  6. Pese rooma salat ja kuivata.
  7. Lõika taimsest parmesanist (nt Violife) koorimisnoaga ribad.
  8. Salati kokkupanekul aseta taldiku/kausi põhja rooma salat, lisa praetud Mati kanaloogi tükid, viilutatud parmesani tükid ja saiakrutoonid, kata salat kastmega ja sega läbi. Naudi!
Caesar'i kaste
india pähkel100 g
vesi100-150 ml
küüslaugu küüs1 tk
sidruni mahl0.5 tk
Dijoni sinep1 tl
kappar1 spl
maitsepärm (nt Bon Vegan)1 spl
sool, pipar
Krutoonideks
röstsai või hapusai2 tk viilu
oliiviõli1 spl
sool
Mati kanaloog180 g
oliiviõli1 tl
kuivatatud basiilik või pitsamaitseaine0.5 tl
sool, pipar
mini rooma salat 200 g
vegan parmesan (nt Violife)25 g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!