Bibimbap, mis on Korea kõige armastatum toit, kujutab endast maitsestatud köögiviljade ning muude lisadega kokkusegatud riisikaussi. Kuid selle tõeline võlu peitub imelises magus-teravas kergelt fermenteeritud gochujangi kastmes.
Kogus 2-le
- Loputa riis ning pane see 160 ml veega keema. Kui riis on keema tõusnud, alanda kuumust ning lase sel kaane all 15 minutit haududa. Seejärel tõsta pott tulelt ning lase riisil veel kaane all 10 minutit olla.
- Lõika tofu 2 cm jämedusteks ristkülikuteks või kuubikuteks. Pressi neist ettevaatlikult puhta köögirätiku või köögipaberiga vett välja. Kuumuta pannil spl õli ning prae tofut igast küljest 2 minutit, kuni tofu on kuldpruun. Võta tofu pannilt ning puista peale kala namak soola.
- Viiluta porgand julienne-stiilis ribadeks ning prae need 2 minutit. Tõsta porgandid kõrvale jahtuma.
- Lisa pannile 1 tl seesamiõli ning kuumuta selles spinat ning purustatud küüslauk. Maitsesta spinat õrnalt soolaga, kui see on kokku tõmbunud. Tõsta kõrvale jahtuma.
- Samal pannil kuumuta 2 tl õli ning prae keskmisel kuumusel taimne hakis. Peale 3 minutit praadimist lisa sojakaste ning hauta seda kaane all veel 2 minutit.
- Haki kurk julienne-stiilis ning lõika kimchi väiksemateks tükkideks. Kui sul on veel köögivilju, mida tahaksid kasutada, näiteks redis või nuikapsas, siis lõika ka need väiksemateks tükkideks.
- Sega kokku kaste, see peaks jääma paksema konsistentsiga.
- Lisa kaussi riis ning lao peale köögiviljad, taimne hakis ning tofu. Vala kõigele peale kaste, tee ilus toidupilt ning sega siis lusikaga kõik kokku, et igas suutäies oleks kõik maitsed ja koostisosad!