Bataadipannkoogid köögiviljakotlettidega ja redise-kurgisalatiga

Kui otsid midagi kerget, aga samas toekat, siis need bataadipannkoogid koos köögiviljakotlettide ja krõmpsuva redise-kurgisalati värskusega on täiuslik valik.

Valmistamine:

  • Koori bataadid, tükelda väikesteks kuubikuteks.
  • Aseta bataadi kuubikud potti, keeda kergelt soolases vees, kuni bataat on pehme.
  • Vala välja üleliigne vesi, lisa lusikatäis taimset võid, maitseained ning veidi taimset piima.
  • Tambi pudrunuiaga ühtlaseks pudruks ning lase jahtuda.
  • Lisa pudrule ohtralt jahu, tükeldatud chilli ning poole laimi mahl, sega. “Tainas” peab jääma pigem kuivema poolsem, lisa vajadusel jahu juurde.
  • Vormi kätega tainast pallikesed, suru need umbes 1 cm paksuseks ning prae pannis kuumas õlis, kuni need on kergelt kuldsed. Küpseta samal ajal köögiviljapkotletid ahjus 220°C 12-15 min.
  • Pese ning viiluta kurgid ning redised. Tükelda peotäis tilli. Sega kausis redis, kurk, till koos taimse hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga.
  • Serveeri pannkoogid salati ning köögiviljakotlettidega.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

suurem bataat3 tk
taimne või1 tl
taimne piim50 ml
nisujahu200 g
värske tšillikaun1 tk
laimi pressitud mahl1/2
maitsepärm
sool-pipar
Apetit chilli-laimi maitselised köögiviljakotletid “Crispy Chick”4 tk
Redise-kurgi salat
redispeotäis
suurem kurk1 tk
Oatly hapendatud kaerakreem200 g
värske tillpeotäis
sool-pipar

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!