Kui otsid midagi kerget, aga samas toekat, siis need bataadipannkoogid koos köögiviljakotlettide ja krõmpsuva redise-kurgisalati värskusega on täiuslik valik.
Valmistamine:
- Koori bataadid, tükelda väikesteks kuubikuteks.
- Aseta bataadi kuubikud potti, keeda kergelt soolases vees, kuni bataat on pehme.
- Vala välja üleliigne vesi, lisa lusikatäis taimset võid, maitseained ning veidi taimset piima.
- Tambi pudrunuiaga ühtlaseks pudruks ning lase jahtuda.
- Lisa pudrule ohtralt jahu, tükeldatud chilli ning poole laimi mahl, sega. “Tainas” peab jääma pigem kuivema poolsem, lisa vajadusel jahu juurde.
- Vormi kätega tainast pallikesed, suru need umbes 1 cm paksuseks ning prae pannis kuumas õlis, kuni need on kergelt kuldsed. Küpseta samal ajal köögiviljapkotletid ahjus 220°C 12-15 min.
- Pese ning viiluta kurgid ning redised. Tükelda peotäis tilli. Sega kausis redis, kurk, till koos taimse hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri pannkoogid salati ning köögiviljakotlettidega.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.