Restoranides Mantel ja Korsten, Moon ja Kolm Sibulat kaasomaniku ja kaaspeakokana tegutsev Roman Zaštšerinski jagab isuäratavat retsepti baklažaani tartarist huvipakkuvate lisanditega.
Baklažaani tartar
- Lõika baklažaanid pooleks ja tee pinnale mõned sisselõiked.
- Pane hakitud küüslauk ja rosmariini lehed sisse.
- Piserda oliiviõliga ja pintselda seene-sojakastmega.
- Purusta peale pipar.
- Pane baklažaan ahju, lõigatud pool üles poole.
- Lase ahjus 180 kraadiga olla 35-45 minutit.
- Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
- Koori lusikaga viljaliha välja ja viska nahk ära.
- Haki saadud sisu tartari taoliseks.
- Marineeri mõned sinepiseemned eelistatud äädikaga.
- Selleks keeda sinepiseemneid 3 korda värske veega, seejärel loputa neid, vala nõusse ja lisa (vaarika)äädikas (50 grammisele seemne hulgale läheb 100 ml äädikat).
- Haki sibulad ja murulauk.
- Lisa sekka hakitud baklažaani viljaliha.
- Lisa marineeritud sinepiseemned, oliiviõli, sriracha kaste, hakitud tomat (ilma seemneteta ja nahata), meresool ja jahvatatud must pipar.
- Sega kõik kokku ja vajadusel lisa meelepärast maitset juurde.
Avokaado guasacaca
- Lõika paprika pooleks ja kata see õliga.
- Küpseta ahjus 20-25 minutit.
- Lase paprikal jahtuda ja eemalda nahk.
- Püreesta kõik koostisosad käsipurustajaga ühtlaseks massiks.
- Maitse ja lisa vajadusel veel soola ja hapet.
Metsaseene jus
- Pane kõik koostisosad (v.a kuivatatud seened ja seenesoja kaste) vette ja lase keema.
- Keeda keskmisel temperatuuril umbes 30 minutit.
- Lisa sojakaste ja kuivatatud seened.
- Keeda segu, kuniks umbes 150 ml vett on alles.
- Pärast sõelumist vajuta kõik mahlad köögiviljadest välja.
- Maitse, see peaks olema tugev ja kergelt soolane.
Serveering:
Aseta baklažaani tartar kenasti taldrikule. Märja lusikaga pane peale avokaado guasacaca. Lisa seene jus põhja. Naudi!