Baklažaani tartar, avokaado guasacaca ja metsaseene jus

Restoranides Mantel ja Korsten, Moon ja Kolm Sibulat kaasomaniku ja kaaspeakokana tegutsev Roman Zaštšerinski jagab isuäratavat retsepti baklažaani tartarist huvipakkuvate lisanditega.

Baklažaani tartar

  1. Lõika baklažaanid pooleks ja tee pinnale mõned sisselõiked.
  2. Pane hakitud küüslauk ja rosmariini lehed sisse.
  3. Piserda oliiviõliga ja pintselda seene-sojakastmega.
  4. Purusta peale pipar.
  5. Pane baklažaan ahju, lõigatud pool üles poole.
  6. Lase ahjus 180 kraadiga olla 35-45 minutit.
  7. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
  8. Koori lusikaga viljaliha välja ja viska nahk ära.
  9. Haki saadud sisu tartari taoliseks.
  10. Marineeri mõned sinepiseemned eelistatud äädikaga.
  11. Selleks keeda sinepiseemneid 3 korda värske veega, seejärel loputa neid, vala nõusse ja lisa (vaarika)äädikas (50 grammisele seemne hulgale läheb 100 ml äädikat).
  12. Haki sibulad ja murulauk.
  13. Lisa sekka hakitud baklažaani viljaliha.
  14. Lisa marineeritud sinepiseemned, oliiviõli, sriracha kaste, hakitud tomat (ilma seemneteta ja nahata), meresool ja jahvatatud must pipar.
  15. Sega kõik kokku ja vajadusel lisa meelepärast maitset juurde.

Avokaado guasacaca

  1. Lõika paprika pooleks ja kata see õliga.
  2. Küpseta ahjus 20-25 minutit.
  3. Lase paprikal jahtuda ja eemalda nahk.
  4. Püreesta kõik koostisosad käsipurustajaga ühtlaseks massiks.
  5. Maitse ja lisa vajadusel veel soola ja hapet.

Metsaseene jus

  1. Pane kõik koostisosad (v.a kuivatatud seened ja seenesoja kaste) vette ja lase keema.
  2. Keeda keskmisel temperatuuril umbes 30 minutit.
  3. Lisa sojakaste ja kuivatatud seened.
  4. Keeda segu, kuniks umbes 150 ml vett on alles.
  5. Pärast sõelumist vajuta kõik mahlad köögiviljadest välja.
  6. Maitse, see peaks olema tugev ja kergelt soolane.

Serveering:

Aseta baklažaani tartar kenasti taldrikule. Märja lusikaga pane peale avokaado guasacaca. Lisa seene jus põhja. Naudi!

Baklažaani tartar
baklažaan2
extra virgin oliiviõli50 ml + 3-4 spl
küüslauguküüs3-4
värske rosmariin0.5
seenesoja40 g
must pipar (jahvatatud)maitse järgi
marineeritud sinepiseemned2 spl
sibul (väikseks hakitud)2 keskmist
murulauk2-3 vart
Sriracha kastepaar tilka
tomat (kooritud, ilma seemneteta, väikseks hakitud)1 suur / 2 keskmist
meresoolmaitse järgi
Avokaado guasacaca
avokaado1 küps
röstitud roheline paprika1
sibul1 väike
koriander2-3 vart
petersell1 vars
viinamarjaseemneõli5-6 spl
laim0.5
meresool, suhkurmaitse järgi
Metsaseene jus
vesi500 ml
sibula jäägid
porgand (väikeseks tükeldatud)1
küüslauguküüs6
peterselli jäägid
šampinjon (väikeseks tükeldatud)6-8
loorberileht1
musta pipra tera10
kuivatatud metsaseened (nt puravik, kukeseen vms)15 g
seenesoja kaste1-2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!