Ahjus mõnusalt krõbedaks küpsenud köögiviljad sobivad suurepäraselt nii pearoaks kui ka lisandiks. Roog tuleb iga kord veidi erinev, oleneb sellest, milliseid köögivilju ja maitseaineid kasutad.
- Kasuta meelepäraseid köögivilju – kartul, porgand, kaalikas, pastinaak, peet, bataat vms.
- Pese, koori ja puhasta köögiviljad. Suviseid värskeid köögivilju pole tarvis koorida.
- Lõika köögiviljad meelepärasteks tükkideks. Mida kauem küpsevad viljad (peet, porgand), seda väiksemad tee tükid.
- Puhasta punased sibulad ja lõika need neljaks sektoriks.
- Puhasta küüslauguküüned, suuremad poolita.
- Pane kõik viljad kokku ühte suurde kaussi, kus neid oleks võimalik mugavalt segada. Suure kausi puudumisel sobib ka ahjuplaat.
- Vala köögiviljade hulka õli, sega läbi.
- Lisa juurde sool, sega kõik läbi. Maitseainetega võid ka ise katsetada – proovi näiteks suitsupaprikat, jahvatatud tšillit või küüslaugusoola.
- Soovi korral lisa maitsepärmi ning värskeid või kuivatatud ürte, näiteks tüümiani või rosmariini.
- Vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta köögivilju 200 kaardi juures 35 minutit, iga 15 minuti tagant neid segades.
- Jäta köögiviljad ahju, pane ahi soojenema 230-kraadini ning küpseta sedasi veel 10-15 minutit.