Vürtsine õuna-pohla tšatni on sügishooajal kohustuslik lisand nii juustude, küpsiste kui ka praadide juurde. Hooajal tasub kasutada kohalikku toorainet ja vürtse võib alati juurde lisada – kõik sõltub maitsest!
Retseptis soovitame kasutada eestimaiseid õunu, kindlasti proovi erinevaid sorte omavahel kombineerida.
- Tükelda ingver ja sibul, kuumuta neid oliiviõliga potis paar minutit.
2. Samal ajal koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks. Kui sibul on juba muutunud klaasjaks, siis lisa muud koostisained ja lase segul rahulikult keeda (umbes 30 min).
3. Kui segu meenutab moosilaadset konsistentsi, siis eemalda tulelt ja maitse, vajadusel lisa veel äädikat, soola või suhkrut.
4. Pane segu steriliseeritud purkidesse või kohe tarbides serveerimiskaussi.
5. Õuna-pohla tšatni sobib imehästi kreekerite või grissiinidega, samuti erinevate juustude lisandiks. Proovi tšatnit ka näiteks praekapsa lisandina.